Έξυπνος οδοφωτισμός / Smart Lighting

Η εταιρεία Unisteel εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται και πρωτοπορεί στις εξελίξεις τόσο στον κλάδο του γυαλιού όσο και στον κλάδο της οδικής ασφάλειας.

Το τελευταίο διάστημα επανδρώνοντας ένα αρκετά δραστήριο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προχώρησε σε μια ακόμη νέα συνεργασία, αυτή την φορά στον κλάδο του οδοφωτισμού.

Η Unisteel αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δραστήριους διανομείς της εταιρείας Comlight, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του οδοφωτισμού και πιο συγκεκριμένα στον «Έξυπνο Οδοφωτισμό».

Η Comlight με το προϊόν της Eagle Eye (παγκόσμια πατέντα), έναν «ευφυή» αισθητήρα κίνησης οδοφωτισμού (Motion Sensing Outdoor Lightening), ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ανιχνευτεί ένα όχημα ή ένα πεζός στην περιοχή, ενώ όταν δεν υπάρχει κίνηση η ένταση του φωτός ρυθμίζεται στο ελάχιστο επίπεδο φωτισμού, δημιουργεί νέα δεδομένα για τον οδοφωτισμό. Το Comlight Engle Eye «δίνει» φως όπου και όταν χρειάζεται.

Στόχος του Comlight Eagle Eye είναι η μείωση της άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας στον οδοφωτισμό. Με την χρήση του έχουμε μείωση της φωτορύπανσης, εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων και μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Σκοπός της Unisteel είναι να συμμετέχει ενεργά στην προώθηση του «Έξυπνου Οδοφωτισμού» / «Smart Lighting» και να στηρίξει κάθε προσπάθεια για την δημιουργία «Έξυπνων Πόλεων» / «Smart Cities», τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Δείτε σχετικά βίντεο στην ιστοσελίδα της εταιρίας.